M-seger efter gårdagens partiledardebatt som även berörde sjukvården

Det var glädjande att se att Ulf Kristersson vann gårdagens partiledardebatt givet de undersökningar och analyser som gjordes. Debatten visade även prov på skiljelinjerna i svensk politik. Vi har en regering som inte vill prata om Sveriges uppenbara problem, än mindre om några konkreta lösningar. De tittar ner i sitt januariavtal i stället för att titta upp och ut över Sverige för att se vad som egentligen händer. Så kan det inte få fortsätta. Sverige måste få en regering som kan få något gjort.

I en av duellerna fick Ulf debattera sjukvården med statsministern. Ulf lyfte fram behovet av ett nationellt ledarskap som kan möta de stora viktiga frågorna. Han nämnde bland annat hur köerna har fördubblats under den här regeringens tid (så även före pandemin). Utöver det lyfte han även fram frågan om barncancer och de långa köerna till BUP. Statsministern var tämligen svarslös och hänvisade bara till olika utredningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.