Alliansen i regionen: Vi garanterar tre öppna BB vid valvinst

Förlossningsvården i länet befinner sig i stor kris. Vi har fått dagliga krisrapporter från kvinnokliniken och förlossningen i Skellefteå samt från förlossningen i Lycksele. Förlossningen i Umeå sliter också med underbemanning och bristande arbetsmiljö.

I somras var Lycksele förlossning tvungen att stänga i flera veckor och i dagarna kom beskedet att så också blir fallet över jul och nyår. Denna nedmontering av länets förlossningsvård måste vändas. Denna långvariga misskötsel av Socialdemokraterna i regionen måste få ett slut. Vi från Alliansen vill göra satsningar för att behålla personal med rätt kompetens i hela länet.

För att det ska vara framgångsrikt måste lönerna höjas, och utbildning, kompetens och skicklighet premieras. Det måste också till en ökad grundbemanning på sikt för att komma bort från de ohållbara lösningar som varit under flera år under sommarmånaderna. Personalen måste få ta ut sin semester vilket inte varit så självklart varken denna sommar eller tidigare.

Vi prioriterar förlossningsvården i länet och har därför satsat 12 miljoner kronor extra på det. Alla kvinnor i länet har rätt till en trygg och säker graviditet och förlossning. Vid en valvinst kommer allianspartierna att vara garanten för att länet fortsatt kommer att ha tre BB-enheter öppna vid våra tre sjukhus.

Nicklas Sandström (M), regionråd i opposition

Ewa-May Karlsson (C), gruppledare

Maria Lundqvist-Brömster (L), gruppledare

Hans-Inge Smetana (KD), gruppledare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.