Banta byråkrati och administration för att satsa mer på den faktiska sjukvården!

Byråkrati och kontrollbehov i dagens sjukvård har gått överstyr. Moderaterna i Västerbotten vill spara 200 miljoner kronor på administration och ineffektiv organisation för att satsa på sjukvårdens kärna.

Paketet på 200 miljoner:
✅ Det behövs en ständig översyn av rutiner och regelverk för vårddokumentation i syfte att effektivisera, förenkla och minska den administrativa bördan för hälso- och sjukvårdens medarbetare.
✅ Riv landstingshuset och sälj marken för bostadsbyggande.
✅ Uppmuntra ökat distansarbete även efter pandemin.
✅ Extern genomlysning för besparingspotential av allt som inte är direkt sjukvård (en åtgärd Norrbotten sparat 400 miljoner på)
✅ Mer tid för vårdpersonalen att träffa patienter genom mindre onödig administration

17 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Ser inget svar på min tidigare fråga, hur mkt tjänar du jämfört med en fullt utbildad sjuksköterska, och vem gör mest nytta inom sjukvården?

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Rent trams från din sida. Inkomster och arvoden är offentliga handlingar så det inga statshemligheter. Likaså är det enkelt att ta reda på vad en grundutbildad alt en vidareutbildad ssk tjänar.

      • Lars Gidlöf

        Men min fråga är ju utdelad, vad har du för utbildning som kan motivera en mkt högre ersättning än en sjuksköterska och vem gör.mest nytta för de sjuka?

        Du, och alla andra politiker lever ju i er egna värld, inkomster som INTE kan motiveras varken av ansvar eller utbildning.

        Är det inte en fara?

        • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

          Min eller andra politikers utbildning har inget att göra med arvodesnivå. Det är väljarna som valt sina politiker.

          • Lars Gidlöf

            Men det är inte väljarna som gett er ok till er ersättning g, och ännu inte något svar på varför en politiker i landstinget skall vara så överbetald utan krav på relevant utbildning.

            Varför inget svar?

          • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

            Överbetald är din värdering. Vad är en relevant utbildning?

  2. Ulf Parde

    Jag är så förbannad på att M vill inskränka friheten gm att vilja införa Coronapass på träffar långt under 100 pers (redan över sju pers.). Det blir totalitarism. Jag vill inte ha något nya förbudsmoderaterna vad beträffar vår rörelsefrihet.

    Det enda M gjort bra på sista tiden är sänkningarna av bensinskatt och elskatt, men nu gör ni bort er totalt med era långtgående krav på coronapass.
    För oss som inte har bank-id tar det alldeles för lång tid (mkt mer än en månad) att få ett pappersbevis från EHM. Jag skickade in före första Advent och har ännu inte fått.

    Det verkar som att M helt struntar i oss som inte har bank-id.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      All förståelse att coronapassen känns som en kraftfull inskräkning. Samtidigt blir det ett sätt att värna de vaccinerades frihet över de som valt att inte göra det. Är tämligen enkelt att skaffa bank-id eller freja-id som komplement för de som är medborgare i Sverige. Tänker för din del att du aktivt valt bort att skaffa bank-id.

      • Ulf Parde

        De stora riskerna för bedrägeri är en anledning till att ej skatta bank-id. Det är inget som banker och politiker ska kunna tvinga oss till. Jag ser i stället en skyldighet för er politiker att säkerställa tillvaron för oss som inte har bank-id.

        • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

          Visst är det ett reelt problem. Det finns ett digitalt utanförskap som är knepigt att lösa med några enkla åtgärder. Samtidigt sprarar de digitala verktygen oerhört mycket tid och resurser som kan riktas till denna grupp.

    • Lars Gidlöf

      Du har inte rätt att köra bil utan körkort, så varför skall du ha samma rättigheter som vaccinerade då du utsätter andra för större smittorisken samt utsätter sjukvård för ökad belastning?

  3. tjalle

    Varför ska vi då lita på att ni gör ett bättre arbete än värdelösa S ??
    På tio år har medborgarna gett Region Stockholm som är M-styrt 45 miljarder mer att röra sig med, en ökning med 65 procent.
    Ändå har antalet vårdplatser och läkarbesök minskat.

    Vill gärna veta detta

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Enda sättet är ju att medborgarna låter oss pröva på och visa på skillnad.

      Den jämförelsen haltar kraftigt. Sen är inte vårdplatser detsamma som en god vård. Antal vårdplatser i Västerbotten har sjunkit dramatiskt om du gör den jämförelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.