BUP har återigen landets längsta vårdköer

Socialdemokraternas största misslyckanden inom vården i Västerbotten fortsätter. Återigen har BUP i Västerbotten bland landets absolut längsta vårdköer. Endast 6% får vård inom vårdgarantins 30 dagar!
Moderaterna har föreslagit en rad åtgärder lokalt och nationellt:
✅ Säkerställ mer resurser till BUP. Vi föreslår att delar av kömiljarderna kopplas till en lagstadgad vårdgaranti riktad till barn- och ungdomspsykiatrin med syfte att korta köerna. I ett första steg handlar det om 500 miljoner kronor per år. I Region Västerbotten har vi dessutom med övriga borgerliga partier lagt förslag på extra resurser till BUP och ungdomshälsan.
✅ Inför ett fritt vårdval så att flera aktörer kan erbjuda skattefinansierade alternativ. Upphandla psykiatriska utredningar för att korta de extremt långa köerna och ta bort remisskravet till BUP.
✅ Ge patienten laglig rätt att få möjlighet till digitala vårdmöten när så önskas. I Jämtland/Härjedalen har exempelvis en årslång kö till att få träffa psykolog snabbt kunnat betas av med hjälp av digital vård hos utbildade psykologer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.