M vill stoppa alla försök att införa en ny fastighetsskatt

En bostad värd 3 miljoner skulle få en fastighetsskatt på 22 500 kr, om den tidigare nivån på fastighetsskatten återinförs. Skulle du ha råd att bo kvar då?

Moderaterna kommer inte gå med på skattehöjningar som gör det ännu dyrare att bo och leva. Det kan du vara trygg med.

7 kommentarer

  1. Peter

    Om jag förstått saken rätt så innehåller den moderna fastighetsskatten 5 olika nivåer. Men en sommarstugeägare betalar högre skatt än en villaägare på Djursholm. Då är det i så fall jag som sommarstugeägare som måste betala mer och hur tänker du då kring fastighetsskatten?

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Fastighetsskatten är knepig skatt. Du har ingen inkomst av ditt boende/ägande utan det uppstår ju ev vid en försäljning och då sker en beskattning. Fokus borde vara i högre grad att prioritera inom de utgifter som staten har idag istället för att bara höja skatterna.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Många inom S kräver det men MP och V är tydliga förespråkare för en sådan reform.

        • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

          Det som varit tydligt är att man inte vill införa den gamla skatten. Det öppnar ändå upp för att införa någon ny form av beskattning av bostäder utifrån att kunna kompromissa med V och MP i ev regeringsförhandlingar.

        • Drutten

          Kanske S inte vill det MEN blir kanske så illa tvungna på ngt vis att kompromissa om man vill ha statsministerposten. Någon form av fastighetsskatt lär det bli om man ska regera med stöd av MP och V. Men C lär ju icke gå med på det. Lika stora problem lär M få om de ska försöka regera då på andra planhalvan, ja hur ska detta sluta bäva får röstboskapen göra även nästa mandatperiod.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.