Ett rättvist Sverige är öppet för fler nya svenskar

Det är rättvist att Sverige öppnar upp och välkomnar andra människor från andra länder att bygga sin framtid tillsammans med oss. Det är därför vårt land för första gången någonsin öppnat upp för en bred arbetskraftsinvandring där alla som följer svenska lagar och gör rätt för sig också kan bidra både till sig själva och för vårt land. På motsvarande sätt är det orättvist att skrika ”Go home!” och motsätta sig dessa nya regler.
 
Ett av många exempel på att det behövs fler nya svenskar är att företagsamheten är betydligt större hos dem. Våra nya svenskar är dubbelt så bra på att starta fö­retag. De står för ca tjugo procent av alla företag som startas. I Sverige finns 3000 företag där ägarna har tur­kisk bakgrund. De omsätter 31 miljarder och syssel­sätter fler än 18 000 människor tillsammans, och det är bara en nationalitet.
 
 
Sverige behöver fler nya svenskar.
 
 
 
Källa: Rezania Farbod, Bortom etnicitet, Svenskt Näringsliv februari 2007.

 

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Gertrud

    Postkolonial/främlingsfientlig retorik. Vi och Dem. ”De” är mer företagsamma. ”De” är dubbelt så bra på att starta företag. Är ”de” bra på något yttreligt som du som moderat godkänner? För vad du säger är att så länge ”de” gör som du vill så är det OK, kommer ”de” hit och inte gör rätt för sig (enligt dina parametrar),då vette fan. Vad händer med de”nya svenskarna” som föder barn i Sverige. ”Deras” barn är ju inte ”nya svenskar” eller kommer ”de nya svenskarnas”-barn alltid tillhöra ”de” gruppen,i hopp om att ”de” också ska vara företagsamma och göra rätt för sig. Eller skriker du då”go home”?

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Gertrud (2010-04-13 22:12)
    Tråkigt att du medvetet väljer att missförstå vad jag menar. Trots allt är det kul att höra vi är båda överens om att Sverige behöver mer invandring och fortsätta att ta ett stort ansvar för de flyktningar och asylsökande som kommer hit.

  3. Gertrud

    Jag är i min tankebana ljusår ifrån din, måste jag få påpeka. Din retorik är att du är för flyktingmottagning/invandring – om man kan göra rätt för sig. Motprestation, avbetalning, paybacktime,skuld… en politik som skapar just de klyftor som moderater behöver för att kunna vidmakthålla sitt samhälle, sin politik.Ett Vi och Dem-samhälle. Moderaterna är enligt mig smygtotalitära och med min ”invandrarbakgrund” totalt främmande.

  4. Nicklas Sandström

    Svar till Gertrud (2010-04-14 07:41)
    Jag lyfter fram att Sverige ska ta ett stort ansvar för bland annat flyktningmottagande och då känns det märkligt att du då kan få det till att jag då skulle vara för ett smygtotalitärt samhälle. Låt oss istället jobba emot krafter som på allvar vill göra skillnad på människor.

  5. Kjell Larsson

    Jadu att moderaterna rasar det är lätt att förstå. Du verkar vara en total drömmare, 90% som kommer till Sverige har inte ens pass med sej, vem är det som kommer, det vet vi inte. Du skriver att Turkar är bättre att driva företag än svensken, slå in Mohammed på allabolag.se så får du se vilken kategori av företag som de bedriver, assistansverksamhet, men framförallt livsmedel och restaurang, tex går inte en pizzeria att driva seriöst i Sverige utan bidrag och svarta pengar och assistansverksamhet kostar mycket med allt mygel som förekommer. och du Niclas om nu turkar är bättre att driva företag varför har då Turkiet 14000 dollar och Sverige 45000 dollar per capita i BNP? Säg mej kan du berätta vilka uppfinningar, brands eller större företag som kommer från mellanöstern, kan du räkna upp några från Sverige. Att du skall kunna sitta och vara dum på skattebetalarnas pengar är mej en gåta, hade du istället haft visioner, då hade du väl inte blivit politiker utan kommit in i den privata sektorn. Nu är det så att det är negativ låneränta pga ingen vill investera i Sverige, för ingen tror längre på landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.