Trots bra alternativ föreslår Vänsterpartiet en Internetskatt

 
Svenska delen av musiktjänsten Spotify meddelar idag att de vänt minus till plus. De gör nu ett plus på 14 miljoner och omsättningen har ökat från en knapp miljon 2008 till 90,3 miljoner kronor i fjol. En explosionsartad utveckling med andra ord. Själv började jag förra året att betala 99 kr i månaden för att använda deras tjänst fullt ut. Det betyder att jag kan lyssna på miljontals låtar från hela världen i datorn och i telefonen utan att behöva höra någon reklam alls. Nu med senaste versionen av musiktjänsten går det även att ta del och lyssna på sina facebookvänners spellistor. Spotify är ett tydligt bevis på att de lagliga alternativen till illegal nedladdning av upphovsrättsskyddad material har kommit för att stanna. Ett annat positivt exempel är filmdelningstjänsten Voddler.
 
Då måste man fråga sig varför Vänsterpartiet föreslår en Internetskatt för alla bredbandanvändare? Deras Internetskatten syftar till att straffskatta alla bredbandsabonnenter för den del av nedladdning som rör upphovsrättsskyddat material. Oavsett vad vi använder Internet till ska alla vara med och betala bredbandsskatten. Den nästa frågeställningen som går att ställa är: Kommer Mona Sahlin införa en bredbandskatt under nästa mandatperiod om hon vinner valet i höst? Vad är det gemensamma beskedet från de rödgröna om att nu införa en bredbandskatt?
 
 
 
 

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Peter Burström

    På Voddler kostar usla filmer som Men in Black 39 kr per visning, i dålig kvalité och med mycket osäker uppkoppling. Vill man se gratis filmer på Voddler får man klara sig med straight to TV-Steven Seagal-filmer där han går runt med sin ölmage och nitar folk. Med reklam. Och usel kvalité.

    Spotify är bra. Men det finns inte Beatles.

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Peter Burström (2010-07-20 15:35)
    Visst finns det förbättringar inom såväl Spotify och Voddler. Däremot så kvarstår frågan om varför Vänstern och ev Mona vill införa en internetskatt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.