3,75 miljarder på de allra mest sjuka äldre

I dag meddelade regeringsföreträdarna Göran Hägglund (KD) och Maria Larsson (KD) att de allra mest sjuka äldre ska det göras en satsning på 3,75 miljarden för att åstadkomma en en bättre vård som blir allt mer individuellt anpassad. Vården ska bli mer samordnad och det ska det ska skapas en bättre helhetssyn. Det ställs stora krav på en bättre helhetssyn, kontinuitet och samverkan över specialitets-, professions- och organisationsgränser. Problemet är att vården och omsorgen ofta inte är organiserad eller saknar tillräckliga drivkrafter för att möta de mest sjuka äldre.
 
En viktig del i den nya satsningen är att Eva Nilsson Bågenholm, tidigare ordförande för Läkarförbundet, blir ny äldresamordnare för att jobba med att förverkliga den här satsningen. En satsning som definitivt kommer att komma landstinget i Västerbotten tillgodo.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Fru Karlsson

    Hoppas att de pengarna även kan gå till att öppna någon form av ”övergångsboende” för de äldre personer som varit inlagda på sjukhus, men som inte klarar att åka hem igen och där det inte inom rimlig tid finns plats på sjukhem eller liknande. Nu ligger de kvar på sjukhusets akutplatser som enorma proppar och gör även så att väntetiden för andra patienter ökar, för en sängplats är ju ett måste för att kunna göra något med någon..Ibland tvingas patienter ligga på ”fel” avdelning med en personal som inte kan något om deras speciella sjukdom. Det känns otryggt för patienten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.