Rökfri innan operation

 
På länets sjukhus kan man mötas av information om ”En rökfri operation”. För vissa kanske det kan väcka anstöt men faktum är att enligt vetenskapliga studier räcker det med ett tillfälligt uppehåll på 4–8 veckor före en operation och 6 veckor efter en operation för att kraftigt minska risken för komplikationer eller läkningsproblem. Om nu en patient vill börja återuppta sitt rökande står det personen fritt men det bästa för den enskilde och samhället vore förstås att rökuppehållet blev permanent.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Jeppe

    Det är ett rimligt krav från sjukvårdens sida. Forskningen om hur vi kan minska komplikationer är viktig och bör tas till vara på våra sjukhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.