Orimligt att vårdpengar ska gå till fönsterbyten

Läser i dagens tidning att två nya fastighetsägare har överklagat länsstyrelsens beslut om bullerdämpande åtgärder på grund av helikopterbullret från sjukhuset. Det är helt orimligt att landstinget ska ta pengar från vården för att byta ut fönster i centrala fastigheter. Som boende i central bostadsmiljö får man räkna med att det förekommer buller. Min linje i frågan är att landstinget inte ska använda en enda krona till att betala fastighetsägare för fönsterbyten.
 
 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Marcus

    Du verkar lite okunnig i frågan runt ljudkrav. Det finns krav på boendemiljö i Sverige idag.Förändringar gör att en fastighetsägare som påverkas, kommersiellt eller egna hem, har vid en förändring av exempelvis antal tåg på en viss sträcka rätt att kräva en åtgärd eller ersättning för detta. Det är helt enkelt en del i infrastruktursatsningar som görs. I annat fall kan fastigheter behöva lösas in, vilket är en betydligt dyrare åtgärd.

    Hör gärna av dig så kan jag berätta mer 🙂

    / Marcus

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Marcus (2011-03-16 08:03)
    Jag kan ha viss förståelse att man som fastighetsägare vill ha viss kompensation då ny infrastruktur byggs. Nu har helikopterplattan funnits rätt så många år och jag vet inte om processen är lika gammal som den? Sen är det ju frågan ur vilken plånbok som kompensationen ska betalas ur. Hade varit en annan sak att kompensationen hade betalats ut genom länsstyrelsens försorg och inte att landstinget skulle behöva betala från pengar som kunde ha gått till vård.

    Tack för erbjudandet. Din mejladress finns ju inlägget 🙂

    Mvh
    Nicklas

  3. Den Anonyme Kocken

    Hejsan !

    Sedan tycker jag att Nicklas är på mycket rätt spår!
    Allmännyttan med helikopter och vår sjukvård bör gå före som äger fastigheter i sådana redan utsatta områden. för det kan omöjligt varit en överraskning att man köpt en fastighet bredvid sjukhuset… då jag är rätt säker på att sjukhuset var där före någon nuvarande ägare förvärvade fastigheten.

    Hoppas du får medhåll från alla håll Nicklas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.