Besök på Skellefteå lasarett

 

I går gjorde jag ett studiebesök på Skellefteå lasarett. Det blev en riktigt intressant dag som började med auskultation på kirurgen. Där fick jag vara med hela förmiddagen och ta del av hur en vanlig dag kan se ut tillsammans verksamhetschefen tillika överläkare. Till lunch passade jag på att se tillagningsköket och träffa kostchefen som jag åt patientmat tillsammans med som för dagen var fisk och potatis. Riktigt gott.
 
Efter lunch blev det verksamhetsbesök på röntgen där jag diskuterade de utmaningar de stod inför tillsammans med ledningen. Det blir väldigt problematiskt för till exempel röntgen med landstingets ekonomiska styrmodell där en ökad effektivitet och produktivitet hos andra medför ökade kostnader för röntgen utan att de får någon ekonomisk ersättning för det.
 
Dagen avslutades med besök på psykiatrin. Psykiatrin är stor verksamhet vid lasarettet med vård i form av öppen, mellan och slutenvårdsform. Då det sker ett ökat missbruk och riskbruk med droger och alkohol behöver allt fler kontakt med psykiatrins beroendevård. En annan stor utmaning är äldre med psykisk ohälsa om det finns ett stort mörkertal kring. Tuffa utmaningar att komma tillrätta med då det blir allt svårare att rekrytera psykiatriker.
 
Hade en mycket intressant och givande dag på Skellefteå lasarett som gav mig otroligt mycket.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.