Spännande debatter på landstingsfullmäktige

 

 
Idag börjar landstingsfullmäktige med en rad intressanta frågor att debattera. Största och viktigaste frågan är landstingets delårsbokslut som visar på ett stort minus på 90 miljoner i sjukvårdsverksamheten. Från majoriteten väljer de att blunda för problemet. Något som är mycket problematiskt och bekymmersamt.
 
Under förmiddagen kommer 13 stycken interpellationer att behandlas. Från Moderaterna har vi ett flertal intressanta. Dels frågar jag sjukvårdslandstingsrådet Karin Lundström (S) om hon ska göra om de diskriminerade reglerna för assisterad befruktning. Sen har jag en fråga om hur Landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S) ser på användande att homeopati (alternativläkemedel) inom sjukvården. Bakgrunden till den är att en partikamrat till honom vill införa licensierande homeopater inom sjukvården i Jämtland. Min vice gruppledare Liv Granbom har i en interpellation till ordförande i nämnden för funktionshinder och habiliteringsnämnden Kenneth Andersson (S) om det stora underskottet i hjälpmedelsbudgeten.
 
Ska bli en mycket intressant dag. Du kan följa debatten genom dels vll.se eller närradiostationen på 102,3.

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Lea

    Man skulle visserligen kunna fråga sig huruvida man över huvud taget ska assistera vid samkönad befruktning då det ändå bara är en av parterna som är inblandad. Jag har lättare att förstå det vid särskönad befruktning eftersom det faktiskt handlar om en befruktning där båda parter är inblandade men här handlar det snarare om något form av rättvisetänk trots att permisserna är helt olika och barnet ändå inte har någon genetisk koppling till den andra kvinnan. Varför inte adoptera i en sådan situation?

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Lea (2011-10-19 12:29)
    Visst är den frågan berättigad att ställa. Den är faktiskt rätt central i sammanhanget. Jag har landat i stådpunkten att om samkönade par vill och har möjlighet att skaffa barn och det enda som behövs är att samhället hjälper till med en insemination så tycker jag att vi kan göra det. Det är en begränsad kostnad och samtidigt gör vi drömmen om ett barn att bli verklighet för fler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.