Det behövs en ny ambulans till Umeå

 

 
Via tidningen Västerbottens folkblad kommer beskedet att den nya och fjärde ambulansen till Umeå dröjer. Visst är det tufft med landstingets ekonomi men en ny ambulans har stått bland de högst prioriterade nya satsningarna i sjukvården länge. Under vårens arbete med inrpio kom en ny ambulans högt.
 
I den undersökning som VF har gjort av väntetider är det förstås riktigt bra att över 50 procent av de högst prioriterade körningarna når fram inom sju minuter. Tyvärr är det bara hälften av gångerna. I våras rapporterades det om väntetider på uppemot 40-45 minuter för en akut körning. Väntetiden för ambulans är faktiskt sämst i Umeå av länets kommuner. Många gånger är det så att då ambulansen är underdimensionerad i Umeå får kranskommunerna rycka in och ta extrakörningar i Umeå vilket då givetvis försämrar tillgängligheten i Umeås kranskommuner.
 
Fast Umeå har vuxit kraftigt som stad sedan 90-talet har inga nya resurser till fler ambulanser tillkommit. Det börjar nå en smärtgräns nu och Umeå behöver verkligen en ny ambulans.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.