Det krävs bättre diabetesvård i länet och i landet

Socialstyrelsen kritiserar svensk diabetesvård i sin senaste utvärdering. Rapporten visar att landstinget i hög grad nu följer de nationella riktlinjer som infördes 2010. Enligt rapporten ger riktlinjerna också ett bra stöd till dem som utformar vården i regioner och landsting. Men rapporten pekar också ut flera områden där diabetesvården måste bli bättre.
 
Ett av de områden som rapporten lyfter fram är förekomsten av amputationer ovanför fotleden är skillnaderna i landet är mycket stora. Landstinget Sörmland utförde exempelvis 195 amputationer per 100 000 invånare under perioden, vilket kan jämföras med Landstinget i Västernorrland, som utförde 363 amputationer. Riksgenomsnittet låg på 272 amputationer och Västerbotten ligger bra till med endast 220.
 
I Västerbotten finns det trots det förbättringsområden i diabetesvården. Det behövs bland annat fler diabetessköterskor kopplat mot barn. Sett även till SKL:s öppna jämförelser så är definitivt diabetesvården i länet något som måste bli bättre.

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

 1. Sven.

  Detta ÄR alvarliga resultat av en ”sjuk vård”,(organiserad legetimerad tortyr), detsamma gäller äver cancer! Ta dig tid att studera http://www.carlg.org/health.html + länkarna! Ta dig sedan en funderare över vår ”sjuka vård”. Om du vill fökovra dig kan du skaffa Josef Östlund´s bok ”Kan rätt kost bota cancsr och andra sjukdomar”, du kan köpa den på http://www.mistelgarden.se/ . Kom sedan igen och börja snacka om sjukvård.

 2. Jan-Erik Vahlström

  Ett steg bakåt i diabetesvården är ju att man beslutade att ta bort förmånen gällande teststickor för att själv kunna kolla blodsockret. Följden kan ju bli att man går omkring med för högt blodsocker och att man därmed kan bli tvungen att börja ta insulin.

 3. Sven.

  Du kan under inga omständiheter bortförklara vad som
  åstadkommits på Mistelgården, dit det har kommit sk obotliga
  cacerpatienter, men som har blivit botade och levt många
  år efter dödsdom från den etablerade vådapparaten.
  Du borde noga studera http://www.carlg.org/health.html
  och de sidor som där länkas till!

 4. Nicklas Sandström

  Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-01-24 13:48)
  Är rätt säker på att det beslutet fattades i politisk enighet. Vården måste ständigt prioriterar resurserna så effektivt som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.