Almedalen 2012

 

På bild: Generaldirektören för Socialstyrelsen, Lars-Erik Holm och Stefan Carlsson, utredare vård- och omsorgsutredningen som pratar om kunskapsstyrning inom vård och omsorg.
 
I går kom jag hem från en mycket intensiv och händelserik Almedalsvecka. En vecka som har bjudit på massor av spännande seminarium, möten, diskussioner och paneldiskussioner. Nya nätverk har knutits och nya kontakter har skapats. Almedalen som mötesplats är svår att konkurrera med då den bjuder på sådan mix och bredd av personer som är svår att åstadkomma på något annat håll på mässor eller konferenser. Jag har haft en riktigt bra Almedalsvecka och ser redan fram emot nästa år.

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Läser i dagens NSD hur kömiljarden som alliansen införde, slår fel, precis på samma sätt som privata vårdcentraler. Hur? Endast förstagångsbesök gäller för att få ta del av kömiljarden, med andra ord, enkla, snabba lättbehandlade sjukdomar premieras, och läkarna får mindre tid till kroniskt sjuka (som måste besöka sjukhusen många gånger). De kroniskt sjuka trängs undan, precis som läkaren i artikeln säger.

    Återigen, en reform som gynnar lindrigt sjuka men sätter kronikerna på pottkanten, precis som i fallet privata vårdcentraler. Heja alliansen, undrar hur mycket mer ni hinner riva och förstöra av välfärden fram till valet 2014…och kanske även därefter. Gammal eller sjuk vill jag inte bli.

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Conny Forsström (2012-07-10 19:29)
    Kömiljarden utgör 1 av 320 miljarder i Svensk hälso- och sjukvård vilket är viktigt att ha med sig i diskussionen. Jag tycker i det stora hela att kömiljarden fungerar väl men det går självklart att göra mera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.