Mycket bra träff med Regionledningen i Skåne

I torsdag och i fredags förra veckan besökte jag tillsammans med en delegation från landstinget i Västerbotten Skåne för en träff med deras sjukvårdsledning. Under träffen fick vi till bra diskussioner bland annat om kring kritiska framgångsfaktorer för regionen, hur en annorlunda resursfördelning för primärvården fungerar i Skåne samt bra exempel på Lean-arbetet på SUS.

 
Besöket var ett återbesök då Skåne var på besök i Västerbotten i början av året. Att ha ett fungerande samarbete och dialog mellan de olika sjukvårdsregionerna är viktigt för att lära och byta erfarenheter mellan varandra. Utmaningarna som sjukvården står inför är trots allt rätt lika även om storleken skiljer dem åt.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.