Inte dags att omförhandla avtalet om sjukvården i Sorsele?

I dag har jag skickat ut följande pressmeddelande för att få fart på diskussionen kring hur vården fungerar i Sorsele efter sossarnas besparingsförslag. 

Pressmeddelande 130110: Inte dags att omförhandla avtalet om sjukvården i Sorsele?

Moderaternas oppositionslandstingsråd Nicklas Sandström ställer nu frågan till den högst ansvariga för sjukvården i länet Socialdemokraten Peter Olofsson om det inte är dags att omförhandla avtalet om sjukvården i Sorsele. Detta med bakgrund av den situation som beskrivs efter de försämringarna av sjukvården som skett på orten.

Tanken var att de sex akutvårdsplatserna vid sjukstugan skulle ersättas med två vårdplatser som Sorsele kommun skulle ansvara för. Nu har effekterna av försämringen börja på att märkas av med överbeläggningar upp till 150 procent och en personalsituation som beskrivs som ohållbar. Nu vill Sandström veta om Socialdemokraterna inte är beredda på att ompröva sitt beslut utifrån hur situationen har blivit efter deras försämringar av sjukvården? Sandström menar att det måste göra något åt situationen som uppstått och att det skulle vara rimligt att Olofsson faktiskt vågar ompröva sitt beslut och riva upp de avtal som finns.

 

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. kent svanlund

  Med berått mod så skriver KR i Dorotea på et liknande avtal med VLL trotts att det under en tid varit känt om förhållandet som råder i Sorsele.

 2. Ludolf

  Dags eller inte dags, du måste ta och bestämma dej! Du kommer oftast steget efter andra som klagat, du borde ligga i framkant, eller så är det så att ni följer svansen som i Dorotea!

 3. Nicklas Sandström

  Svar till Ludolf (2013-01-10 17:46)
  Initialt oktober 2011 var vi från alliansen emot de förändringar som skedde på sjukstugan i Sorsele av många skäl. Nu kom kommun och landsting överens om en annan lösning. Från båda parter hördes det att det skulle bli en bra lösning. Nu har vi inväntat och lyssnat in och jag kan konstatera att det inte alls verkar ha blivit särskilt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.