Besök på Skellefteå lasarett

 
Förra veckan gjorde jag ett heldagsbesök på lasarettet i Skellefteå. Under dagen besökte jag och proade på akutmottagningen och gjorde besök på kirurg/ortoped kliniken samt medicinmottagningens två avdelningar. Under dagen fick jag även möjlighet att diskutera hur inre och yttre samverkan fungerar på lasarettet med sjukhussamordnaren.
 
Av de runt 200 vårdplatser som finns på sjukhuset är runt 75 procent av dem för patienter som söker akutvård, något som kan göra verksamheten svårplanerad och behovet finns därmed av viss marginal i beläggningar. Efter Socialdemokraternas sparpaket har beläggningsgraden många gånger passerat 100 procent och är idag uppe runt 98-99 i medelbeläggning. Den höga beläggningen är något som gör det riktigt tufft för personalen. Av de saker som lyftes fram hos personalen var det just arbetsmiljön som en av de viktigaste punkterna.
 
Mina samlade intryck är likt gånger som jag varit där förr att Skellefteå lasarett är ett väl fungerande sjukhus som är utgör en viktig del i länets sjukvård.
 
 
 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.