Prao på en medicinvårdavdelning

 
Förra veckan var besökte och paroade jag på en vårdavdelning på Medicincentrum. På medicinvårdavdelningen följde jag med läkargruppen under en hel dag för att ta del och lära mig mer om hur vardagen ser ut.
 
Jag fick känslan av att det blev en rätt bra dag som återspeglade hur det kan vara. Då jag kom på morgonen var samtliga vårdplatser fullbelagda och utskrivningsklara patienter skulle påbörja att ta sig tillbaka hem eller till ett särskilt boende. Under dagen fick jag möjlighet att följa med på en arbetsplatsträff för läkargruppen vilket till stora delar kom att handla om oron inför den stundande sommaren. Det såg minst sagt besvärligt ut då det har varit svårt att rekrytera sjuksköterskor vilket kommer om inget händer leda till än större vårdplatsneddragningar än vad som var planerat från början. En minst sagt bekymmersam situation vilket jag hoppas att det går att hitta bra lösningar på.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

 1. Fredrik Jonsson

  Testa och följa med sjuksköterskor och undersköterskor också Niclas, det är i dom grupperna man verkligen får en känsla och uppfattning hur vården bedrivs, i det nära patientarbetet.

 2. Anna H

  Besök i ”verkligheten” är alltid positivt. Jag undrar om det var av någon särskild anledning du valde att PRAO:a med just läkarna? //a

 3. Nicklas Sandström

  Svar till Anna H (2013-05-14 06:42)
  Att det blev läkargruppen den här gången var för att jag var på samma vårdavdelning för två år sedan och då följde jag med ssk-gruppen.

 4. Nicklas Sandström

  Svar till Fredrik Jonsson (2013-05-13 19:40)
  Hej Fredrik!

  Majoriteten av mina besök har varit med sjuksköterskor sen har jag även gått med undersköterskor vid ett flertal gånger. Men jag har även följt med biomedicinska analytiker.

 5. Nicke

  Helt otroligt. När en moderat ska ut och praktisera bland ”vanliga människor” så måste han stå och slå sig över bröstet och vara stolt över det. Makalöst… vi normala vanliga ICKERIKA människor jobbar varje dag kanske du vet om?
  Sen så var det ju självklart att det var läkarna du skulle följa med, en sjuksköterska är väl under er standard.
  Suck

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   Jag har gjort ett flertal arbetsplatsbesök och de allra flesta har varit med sjuksköterskor och undersköterskor.

 6. Pingback: Annorlunda val… | Fröken Krass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.