Sveriges arbetarparti

Förra veckan lanserades Moderaternas nya vallogotyp inför valen 2014. En logga som jag tycker är träffsäker och fångar den förnyelse som Nya Moderaterna har gjort de senaste åren. Moderaternas främsta politiska fråga är jobben, något som tydligt framgår av vallogan. Som politiskt parti är det viktigt med ständig förnyelse och omprövning av den politik som ligger till grund för de ställningstaganden som dagligen sker i alla politiska beslutande nivåer. I veckan har moderaterna partistämma i Norrköping där över 200 nya förslag finns för att utveckla politiken som Moderaterna ska gå till val på. Då faller de sista pusselbitarna på plats inför nästa års val.

3 kommentarer

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Nej inte alls. En av de absolut viktigaste insatserna som skett är att bryta utanförskapet. Totalt har ungefär 200 000 människor kommit ifrån ett utanförskap till jobb och sysselsättning. En annan viktig insats är ökade insatser för rehab.

  1. Ted Preutz

    Loggan är bra, framtidstron är att vi hela tiden ser möjligheter och att fler måste få jobb för att mer skattekronor skall komma in i systemet. Det kanske är på tiden att vi även får ”nya arbetsförmedlingen” som delvis kan vara i privat ägo, nuvarande verkar ha gått i stå.
    En, som jag tycker, fråga är inte vad vi gjort de senaste åren utan vad det i framtiden innebär att gå från ett ”totalitärt” styrsystem till ett fritt och svårigheten att tänka om, för gemene man, det tar tid att förändra. Många tror tydligen att empati endast finns till vänster i politiken, det måste man påtala i debatten. Empati kommer från personer som lärt sig och kommit till insikt om vad vänskap och kärlek gör för oss alla.
    Socialisternas övertro till de allmänna måste man sticka hål på. Det är inte sämre att privata företag utför tjänster inom vård och skola. Lärarna är det samma oavsett vilken som driver skolan eller sjukhuset. Vilken anledning skulle göra att anställningen är avgörande för pedagogens skicklighet mer än att ett totalitärt system hämmar kreativiteten och utvecklingsviljan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.