Träff med socialministern

I går var socialminister Göran Hägglund (KD) på besök i Umeå för att besöka Regionala Cancer centrum (RCC) och det arbete som sker där samt för att träffa landstingsstyrelsens arbetsutskott. Träffen med arbetsutskottet blev riktigt bra med givande samtal om sjukvårdens framtida utmaningar. När det gäller svensk sjukvård i internationell jämförelse så ligger Sverige mycket bra till och antingen är sjukvården bäst eller bland de bästa när det gäller de flesta undersökningar. Det finns mycket att vara stolta över. När det gäller svensk sjukvård i nationell jämförelse så är skillnaden många gånger störst inom det egna landstinget och inte i jämförelse med andra landsting. En viktig slutsats som kräver en hel del eftertanke i hur sjukvården ska fortsätta utvecklas regionalt. När det gäller Västerbotten så låg vi bra till i många kvalitetsmått och medicinska resultat men fortsatta problem med tillgänglighet och valfrihet.

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.