Budget för år 2014 med landstingsplan

Allians för Västerbotten har presenterat sitt alternativa budgetförslag för sjukvården. I alliansens förslag till budget görs en kraftfull satsning på primärvården, personal och sjukhusvård.

Inom Alliansen har det funnits olika syn på skattefrågan. Från Moderaterna och Kristdemokraterna har vi ansett att då vi får ihop en budget för nästa år utan en skattehöjning så fanns inte behovet. Bedömningen är att skattevapnet behöver användas i ett senare skede. Det är helt avgörande för Västerbotten att ha en hög konkurrenskraft och attraktivitet som län för företagande och tillväxt något som skadas av höjda skatter. Detta visas inte minst av Alliansregeringen som med arbetslinjen med sänkta skatter medfört att 200 000 människor kommit in på arbetsmarknaden och därmed har resurserna till välfärden ökat med 67 miljarder. För landstinget i Västerbotten handlar det om ökade statsbidrag och skatteintäkter på över en miljard. Att i det läget höja skatten hotar tillväxten och konkurrenskraften i ett redan län med mycket höga skatter vilket innebär att skattebasen minskar och därmed skatteintäkterna.

 

Samarbetet inom Alliansen kommer att fortsätta och vi är helt eniga om att möta väljarna vid nästa val med ett gemensamt valmanifest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.