(S)-vädjan om att bli bönhörd

Landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S) bloggar om att han vill att de olika förslagen till budgeterna ska granskas. Han hävdar vidare att Alliansens sänkta skatter på nationell nivå inneburit minskade skatteintäkter. Sanningen är precis tvärtom. Alliansens arbetslinje har inneburit 200 000 fler människor i arbete vilket inneburit ökade skatteintäkter. Inte minskade. Resurserna till vård, skola, omsorg ökade med 11 procent, eller 67 miljarder fasta kronor, 2006-2012. Sedan 2006 har Alliansen satsat cirka 30 miljarder kronor på välfärdens kärna samtidigt som låg- och medelinkomsttagare fått en månadslön mer per år. För landstinget i Västerbotten har alliansens arbetslinje inneburit 1088 miljoner mer i ökade skatteintäkter och statsbidrag mellan perioden 2006-2013.

När det gäller sjukvårdsbudgeten satsats det på sjukvården bara för nästa med 181 miljoner med moderaternas förslag till budget. Att skrämmas och fara med direkta felaktigheter känns tvivelaktigt. Hur skulle det vara om någon i så fall granskar Socialdemokratins tid vid makten i landstinget de senaste 20 åren. Ekonomi, tillgänglighet till sjukvård, hur det ser ut i primärvården, personalförsörjningen, med mera. Jag välkomnar mer än gärna att sjukvårdspolitiken granskas.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. N-O

  Nu är det väl inte hela sanningen det du säger.
  Intäktsökningarna är i paritet med den ökade folkmängden och inflationen .
  Befolkningen har sedan 2006 ökat med nästan 500.000 personer så det faktum att
  bara 200.000 fått jobb är ju inte så smickrande för arbetslinjen .

  Däremot har antalet socialbidragstagare ökat med över 30% , en siffra som manar till eftertanke .

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   Siffrorna har tagit hänsyn till inflation. Självklart har befolkningen ökat men den stora skillnaden är nu att Alliansregeringen jobbat med att att minska utanförskapet. Människor som förr gömdes och glömdes hjälper vi nu tillbaka till arbetsmarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.