NUS är Sveriges bästa universitetssjukhus!

Enligt Dagens medicins sammanvägning av medicinska resultat så intar NUS första plats som Sveriges bästa universitetssjukhus. Oerhört glädjande! Personalen ska verkligen ha all eloge för sitt arbete som lett fram till denna framgång.

 

I fem av de tolv medicinska specialiteter som räknas är Nus bäst. Det gäller hjärtsjukvård, strokevård, ortopedi, ljumskbråck och infektioner i neonatalvård. Nus är bäst också när patienterna säger sitt i patientenkäter. Något som även lyfts fram som ett framgångsrecept från Dagens medicin är den goda lagandan som finns, rivna revirmurar och idogt kvalitetsarbete. Idag så kommer Dagens Medicins chefredaktör Mikael Nestius att dela ut priset till landstingsdirektör Anders Sylvan.

 

 

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Oberoende politisk bedömare

    Så varför byta styre nu när vänstern leder Sveriges bästa Universitetssjukhus?

    Givetvis är den politiska styrningen det vi har att tacka för dessa fina framgångar!

  2. Gandalfdenvite

    NUS är dock sämst när det gäller akutsjukvård, och kompetensen är bunden till ett fåtal individer eftersom Umeås avlägsna läge gör det svårt att locka personal vilket gör vården avsevärt sämre ifall dessa få specialister är sjuka! Umeå har även för långt till angränsande universitsjukhus vilket gör det omöjligt att utnyttja deras kompetens…!

  3. Isak

    Efter all din kritik av och på den politiska ledningen i Landstinget. Så är frågan
    på vilket sätt anser du Nicklas Sandström att du är delaktig i det beröm som
    nu öses över NUS, och inte minst från patienterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.