Nationell beredning på Västerbottensbesök

Onsdag och torsdag hade jag bjudit upp min SKL beredning för Primärvård och äldreomsorg till Västerbotten. Under de två dagarna så besökte vi först Glesbygdsmedicinskt centrum och sjukstugan i Storuman samt det virtuella vårdrummet i Slussfors. Att förutsättningarna är annorlunda där mot övriga delar av Sverige råder det inga tvivel om. Men att dessa förutsättningar med extrem glesbygd och åldrande befolkning har vänts till en konkurrensfördel imponerade. Dag två besökte vi ”Sveriges bästa äldreboende” Smedberget i Lycksele som berättade om lärdom och erfarenhet från TV-serien som hade miljonpublik. Efter det besöket hälsade vi på Lycksele lasarett som berättade mer om verksamheten där. Att få vissa upp Västerbotten på det sättet var riktigt kul och något som även uppskattades av beredningen.

 

 

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Marianne R Johansson

    I skuggan av erat ”Glesbygdsmedicinska centrum” som ni alla Landstingspolitiker är så stolta över! Finns också små vårdcentraler som ex sjukstugan i Tärnaby, som går på knäna i kölvattnet efter era fenomenalt välplacerade satsningar på GMC och helprivata ambulanser! Här tycker jag att ni borde avlägga ett besök och se hur den verkliga glesbygdsmedicinen ser ut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.