Är NUS fortfarande sommarstängt?

Pressmeddelande 140205: Är NUS fortfarande sommarstängt?

Inför sommaren 2013 stängdes som planerat ett antal vårdavdelningar inför semesterledigheterna. Trots att det är februari har vissa vårdplatser inte öppnat upp ännu vilket har fått moderaternas oppositionslandstingsråd Nicklas Sandström (M) att reagera. Han vill ha svar från ansvarig politiker Peter Olofsson (S) om hur många vårdplatser som fortfarande är stängda efter sommaruppehållet och vilka planer som är vidtagna för att kunna öppna upp alla vårdplatser.

–    Sandström säger i en kommentar att det känns märkligt att det nu är februari så har NUS fortfarande till viss del sommarstängt.

Hela interpellationen

Har NUS fortfarande sommarstängt?

Inför sommaren 2013 stängdes som planerat ett antal vårdavdelningar inför semesterledigheterna. På många håll var sommaren tuff och delar av personalen fick förskjuta sina semestrar till tidig höst för att verksamheten skulle klara av sina behov. Något som gjorde att uppstarten efter sommaren fördröjdes ytterligare.

Nu har landstinget gått in i februari 2014 och fortfarande verkar inte alla vårdplatser kunna öppna upp igen efter semesterstängningen. Framförallt handlar det om för få sjuksköterskor för att kunna bemanna upp vårdavdelningarnas vårdplatser. Andra skäl kan även vara att av ekonomiska anledningar inte öppna upp vårdplatserna för att klara budget.

Med hänsyn till ovanstående, ställer jag mina frågor till landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S):

1.    Har NUS fortfarande ”sommarstängt”?

2.    Hur många vårdplatser har per den 4 februari 2014 inte öppnat upp efter semesterstängningen förra året?

3.    Vilka åtgärder planerar du att vidta för att kunna öppna upp alla vårdplatser?

Etiketter:

En kommentar

  1. carina johansson

    På geriatriken är en hel avdelning fortfarande stängd och kommer av ek . skäl inte att öppnas, samt att det görs fler besparingar, och nu planeras ju semestrar och neddragning i platserför semester.
    Men brist på pat är det inte vi har fullt hela tiden. Jobbar som undersköterska på geriatriken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.