Fler jobb ger mer resurser till sjukvården

För oss är jobben viktigast. Ju fler som jobbar, desto fler är vi som betalar skatt. Det ger mer resurser till skolan, äldreomsorgen och allt annat som är vårt gemensamma. Sedan år 2006 har jobben blivit över 250 000 fler, och det är bara början. Vi vill fortsätta sänka trösklarna in på arbetsmarknaden, så att jobben kommer ännu fler till del. Moderaternas mål är 350 000 nya jobb till år 2020. Det betyder att över fem miljoner människor ska ha ett jobb att gå till då.

 

Sanningen är att de årliga skatteintäkterna och statsbidragen för Västerbottens läns landsting är 1136 miljoner högre än 2006 då Alliansregeringen tillträdde och införde arbetslinjen och jobbskatteavdraget. Detta trots en djup lågkonjunktur. Det har möjliggjort ökade resurser till skola, vård och omsorg. Idag arbetar över 5000 fler sjuksköterskor och över 3000 fler läkare i svensk sjukvård. Över 190 nya vårdcentraler har tillkommit sedan 2006, och allt fler känner ett stort förtroende för sjukvården.

 

Detta till trots finns det mycket mer att göra för att sjukvården i Västerbotten ska få en bättre sjukvård. Allt börjar med jobben och ju fler som jobbar desto fler är vi som betalar skatt och det ger ökade resurser för sjukvården skolan och äldreomsorgen.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.