Pressmeddelande: (M) Alla jobb behövs i bygget av en bättre sjukvård

Pressmeddelande 140822: Moderaterna: Alla jobb behövs i bygget av en bättre sjukvård

I dag presenterades Nya Moderaterna i Västerbotten sitt valmanifest för sjukvården i länet. Titeln är Alla jobb behövs i bygget av en bättre sjukvård. I valmanifestet presenteras 12 punkter för en mer rättvis, jämlik och trygg sjukvård i hela länet. Moderaterna väljer att lyfta fram jobben som den viktigaste frågan för sjukvården.

Sjukvården behöver mer pengar vilket den får när fler människor har ett jobb att gå till. Då får vi fler skattekronor till mer personal i vården, nya läkemedel och fler ambulanser. I manifestet presenteras bland annat att länets tre sjukhus, i Umeå, Skellefteå och Lycksele, ska utvecklas och Norrlands universitetssjukhus ska fortsätta vara Sveriges bästa. Säkra specialist- och akutvård genom att utveckla Skellefteå och Lycksele lasarett. Moderaterna vill ha minst en väl fungerande hälsocentral eller sjukstuga i alla länets kommuner samt att återinföra akutvårdsplatserna i Dorotea och ambulans i Åsele.

– Det är oacceptabelt att västerbottningar ska behöva vänta längst i landet och att vårdköerna har blivit längre under de senaste åren säger Nicklas Sandström som vill ta över posten som landstingsstyrelsens ordförande. Vi måste få en ny politik som lyckas med att få bort de långa vårdköerna, som medborgare behöver man vård och inte en kölapp avslutar moderaternas Nicklas Sandström.

  • Ett starkt Skellefteå lasarett och väl fungerande hälsocentraler behövs för ett växande Skellefteå. Vi vill säkra specialist- och akutvården vid lasarettet i Skellefteå genom en tydlig utvecklingsplan och ge hälsocentralerna ett rimligare uppdrag för att kunna klara tillgängligheten, säger Andreas Löwenhöök (M) som är toppkandidat i Skellefteå.

 

  • Katarina Viktorsson (M), toppnamn i Västra valkretsen, framhåller att Nya Moderaterna vill säkra specialist- och akutvård genom att utveckla Lycksele lasarett med bland annat nybyggnation av en operationssal för ögonpatienter i länet.

 

Moderaternas 12 punkter för en mer rättvis, jämlik och rättvis sjukvård i hela länet:

• Sjukvården behöver mer pengar vilket den får när fler människor har ett jobb att gå till. Då får vi fler skattekronor till mer personal i vården, nya läkemedel och fler ambulanser.

• föra en politik som strävar efter att stärka kvaliteten och tillgängligheten i hälso- och sjukvården. Vi vill ge ett större inflytande till både patienter och medarbetare.

• ha en skattefinansierad sjukvård av hög kvalitet som är tillgänglig för alla. Patienten ska alltid stå i fokus och vi vill ta tillvara på medarbetarnas engagemang och kompetens.

• Länets tre sjukhus, i Umeå, Skellefteå och Lycksele, ska utvecklas och Norrlands universitetssjukhus ska fortsätta vara Sveriges bästa. Säkra specialist- och akutvård genom att utveckla Skellefteå och Lycksele lasarett.

• att vårdköer och överbeläggningar på länets sjukhus ska försvinna

• fortsätta utvecklingen av glesbygdsmedicin i Västerbottens inland och på alla sjukstugor. Ambulansen ska täcka hela Västerbotten. Ambulanser ska inte ersättas med akutbilar

• Att alla länets kommuner ska ha minst en väl fungerande hälsocentral eller sjukstuga.

• Vården om våra mest sjuka äldre måste bli bättre. Multisjuka och andra med stora vårdbehov ska kunna få en speciell vårdlots som samordnar vården till en helhet, istället för många små delar.

• Bättre löneutveckling för specialistutbildad vårdpersonal.

• Satsa på ökad valfrihet, tillgänglighet och delaktighet i samhället för personer med funktionsnedsättning.

• Stärk hela den psykiatriska vården

• Återinföra akutvårdsplatserna i Dorotea och ambulans i Åsele

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. LenaAndersson

    ”Pysselsättningsfasens” oavlönade slaveri innebär inga riktiga avlönade skattebetalande jobb! Lyxkonsumtion bör inte finansieras av skattebetalarna via RUT och sänkt krogmoms! Att införa åldersdiskriminering på arbetsmarknaden, där alla äldre än 26 år anses för dyra att anställa som exempelvis städare eller servitriser, var ett korkat beslut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.