Alliansen riktar skarp kritik mot hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna-Lena Danielsson (S) efter revisionsrapport

Pressmeddelande 220128: Alliansen riktar skarp kritik mot hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna-Lena Danielsson (S) efter revisionsrapport

Allianspartierna delar revisionens mycket allvarliga kritik mot hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna-Lena Danielsson (S).  Granskningen visar tydligt hur Danielsson uppsåtligen påverkat ärendeberedningen för att skönmåla och tillrättalägga ansvarig verksamhetschef för ambulanssjukvårdens beskrivning av hur allvarligt läget är. Vi delar revisionens kritik om att Danielssons agerande riskerar att strida mot grundlag och förvaltningslag. Dessutom anser vi att det är ett uppenbart avsteg från nämndens reglemente och rutiner för ärendeberedning. Revisionsrapporten framhåller att det framför allt var den politiska socialdemokratiska ledningen för regionen som agerat i ärendet för att förvanska bilden av ambulansverksamheten i Västerbotten, men även för att hindra länets medborgare och den politiska oppositionen att kunna utkräva ansvar. Sammantaget menar den borgerliga oppositionen att förtroendet för Danielsson i sin roll som ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden tagit skada.

Nu kräver Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna att åtgärder skyndsamt vidtas för att återställa förtroendet för ledningen. Framför allt måste Hälso- och sjukvårdsnämnden få den oredigerade rapporten på sitt bord. Utöver detta behöver nämnden vidta åtgärder för att bygga upp tilliten till beredningsprocessen av ärenden, se över rutiner för denna samt åtgärder för att komma till rätta med regionens tysthetskultur.

 

Allians för Västerbotten

Nicklas Sandström (M), regionråd i opposition

Ewa-May Karlsson (C), gruppledare

Maria Lundqvist Brömster (L), gruppledare

Hans-Inge Smetana (KD), gruppledare

 

 

3 kommentarer

  1. Caanita

    Visst är det ganska vanligt att skylla på tjänstemännen/kvinnorna när man saknar förmåga till eget ansvar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.