Fler utländska medborgare ska avtjäna fängelsetraff i sina hemländer

Omkring en tredjedel av de som avtjänar straff i svenska fängelser saknar svenskt medborgarskap. Ett fängelseår i Sverige kostar mer än 1,2 miljoner kronor årligen per individ. Moderaterna kommer ge Kriminalvården i uppdrag att kraftigt öka antalet överföringar av fångar till sina respektive hemländer. På så sätt kan Kriminalvården och Sverige spara mycket pengar.

4 kommentarer

  1. brorson

    Moderaterna är bästa parti inom minst två områden, nämligen energipolitik och kriminalpolitik.. Men det räcker inte. Även M måste bli bättre. Om dagens ämne tycker jag:

    1. Fler utländska medborgare, som har begått brott i Sverige ska utvisas efter avtjänat fängelsestraff eller efter fastsällt bötesstraff. Om den dömde inte kan betala hela bötesbeloppet omedelbart, ska kravet överlämnas till kronofogden i hemlandet, om en sådan finns i hemlandet. I annat fall ska motsvarande tid avtjänas i fängelse.
    a. Alla utdömda fängelsestraff ska åtflöjas av dom till utvisning, oavsett vistelsetid i Sverige. (Nuvarande fyraårsregel avskaffas.)
    b. Om fängelse fanns med i straffskalan för brottet, men straffet blev böter, ska undantag från pkt a beviljas ytterst restriktivt.
    c. Upprepade brott inom fem år, för vilka endast böter fanns med i straffskalan ska också leda tilll utvisning, enligt ovanstående regler,
    d. Beslut om utvisning flyttas från brottmålsdomstolarna, som missköter denna uppgift, till en särskild enhet inom Migrationsverket, vars beslut kan överklagas till Migrationsdomstolen.
    e. Vid beslut om utvisning ska Migrationsverket väga in även andra omständigheter, som talar för utvisning, såsom en starkt parasiter livsstil, som inte i sg leder till straff.

    2. Alla fängelsestraff. som ska åtföljas av utvisning, ska avtjänas i brottslingens hemland, om
    a.. det finns en generell överenskommelse om detta mellan Sverige och det landet.
    eller
    b. det kan träffas en särskild överenskommelse om detta för en särskild fånge.
    och
    c. svenska myndigheter bestämmer strafftidens längd och andra villkor
    och
    d. det fängelse i vilket straffet ska avtjänas uppfyller grundläggande krav på mänskliga rättigheter fängelset får inspekteras av personal från svenska ambassaden samt fången får skicka klagomål till svenska ambassaden.

    Det går säkert att spara mycket pngar på att utdömda fängelsestraff avtjänas i utlängska brottslingars hemländer. Men det starkaste motivet för detta är dock bristen på fängelseplatser i Sverige. Moderaterna måste dessutom föreslå att utländska (eller nybildade svenska) fängelsebolag kan anlitas som entreprenörer för driften av svenska fängelser, Om M inte vägar föreslå detta, bör partiet vara konsekvent och kräva förbud mot vinstdrivande friskolor.

    ..

  2. brorson

    Du skriver att omkr en tredjedel av de som avtjänar straff i svenska fängelser saknar svenskt medborgarskap. Därtill kommer troligen ytterligare minst en tredjedel, som aldrig borde ha fått svenskt medborgarskap. Det fpår man alltför lättvindigt, och det måste det bli en ändring på. sedan har vi en stor grupp, som har ärvt sitt svenska medborgarskap genom en förälder. som fått sitt medborgarskap alltför lättvindigt.. En del av dem, som har förvärvat svenskt medborgarskap har kvar sitt utländska medborgarskap. De bör också avtjäna sina straff i sitt utländska hemland.

    De bör få erfara att de inte blir lindrigare straff om de begår brotten i Sverige i stället för i sina hemländer. Men användningen av utländska fängelser bör inte begränsas till dem som är medborgare i samma land. men i första hand till dem. Anledningen till att jag vill prova utländska entreprenörer för driften av fängelser i Sverige är de abnorma kostnaderna per fängelseplats, Det behövs lärdomar från andra länder. Det måste göras rent hus med vanföreställningen att kriminella personer är vårdbehövande sjuklingar och att lås och murar bara är till för att sjuklingarna inte ska rymma från vården.. Enbart skydd mot rymningar och sysselsättning för att inte fångarns ska lida av sysslolöshet kan inte kosta så mycket.

    Det behövs en utvärdering av vårdfilosofin. Om den intebevisligen minskar återfallen i brott, är det dags att överge den dyra vårdfilosifin. Som snarare torde ha motsatt verkan mot den avsedda. De enorma kostnaderna skapar en brist på fångelseplatser, som gör att de, som borde sitta i föngelse, inte gör det och i stället begår nya brott. Vårdfilosfin är dessutom en underskattning av de kriminalla, deras förmåga att tanka själva och dra egna slutsatser.

    Jag förstår inte att Moderatgerna, med sin vanligtvis positiva inställning till privat drift av tidigare offentliga verksamheter, inte verkar se några fördelar med privat drift av fängelser i Sverige.

  3. Drutten

    Håller med MEN majoriteten av de röstande lär nog se till att vi fortsätter i samma hjulspår 4 år till och på så sätt föra landet djupare ned i kriminalitet och elände. Stackars alla oss skattebetalare och alla oss hederliga människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.