Träff med distriktsläkare

Igår bjöd läkarförbundet in samtliga partiers gruppledare för en träff med distriktsläkare kring situationen i primärvården. Träffen blev många gånger en beskrivning av vilket enormt uppdrag som åligger primärvården idag men även den frustration som finns över bristande resurser och känsla av att inte räcka till. Några av de delar som lyftes fram var de farhågor som finns kring de 15 000 nya besöken som ska flyttas över från sjukhusvård till primärvården utan att några resurser följer med. Lyfter just den frågan i en interpellation som jag lämnade in i måndags. Andra frågor som lyftes upp var situationen med staffetläkare, brist på ST-platser inom allmänmedicin, situationen i inlandet och även den registreringshets som upplevs till olika register. Det fanns mycket som vi politiker bör ta till oss från gårdagens träff. Inte minst de bristande resurser som lägger grunden för primärvårdens arbete. Från Alliansen har vi de senaste tre mandatperioderna föreslagit mer resurser till primärvården för att de ska kunna utgöra första linjen sjukvård.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.