Gör om, gör rätt?

 

I dag skriver VK om att Socialstyrelsen inte är nöjd med den riskanalys som Västerbottens läns landsting lämnat in i samband med alla besparingar med bakgrund av Projekt balans. Nu har jag inte sett riskanalysen då den inte har varit uppe på någon politisk dagordning så jag har svårt att uttala mig om innehållet. Kan däremot konstatera två saker. Det första är att om riskanalysen hade gjorts innan beslutet togs hade det till mycket stor sannolikhet sett väldigt annorlunda ut. Nu är riskanalysen gjort efter beslutet! För det andra kan det inte kunna ha varit lätt för de tjänstemän som skrivit fram riskanalysen då det finns så många brister i den analys som ligger bakom besparingarna på akutbilen i Åsele och vårdplatserna i Dorotea. Så från politiskt håll från Socialdemokraterna och Miljöpartiet hoppas jag nu att de väljer att göra om och göra rätt, inte minst utifrån det att Socialstyrelsen inte är nöjd med konsekvensbeskrivningarna.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.