Vad vilja (S) om vårdplatserna i Dorotea?

 

 
Dimridåerna om vad socialdemokraterna vill i Dorotea börjar tätna. I går röstade Socialdemokraterna ner ett förslag från Alliansen som hade formuleringen:
 
”Landstingsstyrelsen får i uppdrag att i samverkan med Dorotea kommun återinföra vårdplatserna vid sjukstugan.”
 
Det sade man nej till. Några timmar senare står Peter Olofsson (S) i Västerbottensnytt och hävdar att de nu kan tänka sig ha vårdplatserna på sjukstugan. Däremot att så skulle bli fallet är mycket svårt att tänka sig utifrån vad som förmedlas tidigare från (S) gentemot kommunen och medborgarna. Då har det viktigaste varit att vårdplatserna fanns i ett sammanhang där det kan ske i samverkan med övrig verksamhet vilket vill säga på kommunens äldreboende. Så om nu inte kommunen plötsligt svänger och flyttar äldreboendet till vårdcentralen så känns det tämligen liten sannolikhet att vårdplatserna skulle hamna där.
 
Från Moderaterna och Alliansen har vi under det senaste året framhållit att den förändring som nu sker skapar enorm otrygghet på orten. I det budgetförslag som vi har presenterat har vi fullt ut finansierat de vårdplatser som fanns förut på sjukstugan.  

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.