Städningen på landets sjukhus

 

DN har idag en intressant artikel där städningen på toaletterna landets sjukhus jämförs med en vanlig bensinmack. Resultatet är nedslående. På en typisk bensinmack städas toaletterna åtta gånger på en dag och på till exempel NUS bara en gång. Toaletter är högriskzoner för smitta och bör städas oftare framhålls i de riktlinjer som har tagits fram. Det är inte bara toaletter i allmänna utrymmen som städas sällan utan även vårdsalar som städas allt för lite.
 
Landstinget i Västerbotten är i jämförelse med andra landsting lika dåliga så det är inte endast ett problem för länet. Utifrån ett patientsäkerhetsperspektiv borde städningen prioriteras upp för att jobba förebyggande och undvika att patienter blir sjukare av att vistas på ett sjukhus. Inte minst i perioder som nu då vinterkräksjukan har kommit på allvar. Nu är detta så klart en resursfråga och det är inte alltid så lätt att hitta de pengar som finns för detta.

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Skippa RUT avdraget för hushållsnära tjänster, och lägg de pengarna/resurserna på städ av våra vårdinrättningar, så skapas jobb, och alla som någon gång besöker sjukvården har glädje och nytta av det! Väldigt många fler än de som i dag kan nyttja RUT avdraget!

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-12-10 07:55)
    Hej Marianne!

    Det funkar inte så då RUT/ROT ger tillbaka skattepengar till staten i form av nya jobb. Om man tar de pengarna och lägger till tex vården så blir det en ökad kostnad som måste finansieras på något annat sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.