Besök på operationscentrum

 
I veckan har jag varit på besök på nya operationscentrum. I höstas beslutades det att dela tidigare operationscentrum i två delar, ena med operationsverksamheterna och den andra med uppvakningsvård samt intensivvård. Det är ingen hemlighet att det varit rätt turbulent och en medial diskussion kring hur verksamheten har fungerat. Min känsla efter mitt besök är att det har börjat vända till det bättre nu vilket förstås är mycket glädjande. Operation med uppvakning är ett viktigt nav för hela sjukhuset.
 
Senaste tiden har operationscentrum tillsammans med den ortopediska vården jobbat med Lean i sitt ständiga förbättringsarbete. Ett arbete som resulterat i att effektivitet i hur mycket som hinns med ökat med 12 procent i en av de operationssalarna jag besökte och personal känner trots det att de fått en bättre arbetsmiljö. Det kan vara så enkla saker som att bestämma att en dag så görs endast vänsteraxlar vilket gör att förberedelserna minskar dramatiskt mellan de olika ingreppen och därmed stressen.
 
Vill avsluta med att rikta ett stort tack till personalen på 14-salen!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.