En månad kvar till att länet får folkomrösta om vården i Västerbotten

Pressmeddelande och pressinbjudan 130808: En månad kvar till att länet får folkomrösta om vården i Västerbotten

 

Nu är det bara en månad kvar till det är folkomröstning i länet om sjukvården. För Alliansen är det en folkomröstning för hela länet där länets medborgare ska få säga sitt om hur sjukvården fungerar. Länets medborgare får på så sätt säga sitt om deras inställning till en Socialdemokratisk politik som ersätter ambulans med akutbil och tar bort den trygghet som akutplatserna i Dorotea är för inlandsbefolkningen. Detta är en politik som vi från alliansen inte kan acceptera säger Nicklas Sandström (M) oppositionslandstingsråd, Marianne Normark (FP) gruppledare, Olle Edblom (C) gruppledare, Birgitta Nordvall (KD) gruppledare, i en kommentar.

Med en månad kvar är det viktigt att alternativen tydliggörs och att levande debatt uppstår. Från Alliansen har vi varit tydliga att vi förespråkar ett JA-alternativ. Ett alternativ som betyder att Åsele får ambulans tillbaka och Dorotea sina akutvårdsplatser samt en rättvis sjukvård i hela länet. Mot detta står Socialdemokraterna och Miljöpartiet som förespråkar ett NEJ som innebär att den inslagna politiken där akutvården försämras i hela länet och länets kommuner ställs mot varandra.

Alliansen kommer nu aktivt att arbeta för ett högt valdeltagande och att så många som möjligt röstar JA den 8 september.

Därför har vi också tagit fram en gemensam folder som vi kommer att presentera vid en utfrågning av Alliansens gruppledare i anslutning till Folkpartiets monter imorgon fredag klockan 12.00

Ni är varmt välkomna till denna utfrågning!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.