Vad är det som händer nu efter folkomröstningen är över?

Vad är det som kommer att hända nu efter det att resultatet av folkomröstningen blev klart. Att resultatet blev en jordskredsseger för Ja-sidan med 90 procent av länsborna som röstade Ja går inte att frångå ifrån. Valdeltagande var förhållandevis högt. Det är faktum som inte går att frångå ifrån. Nu blir det upp till den politiska majoriteten att visa att de är beredda att lyssna på detta och inte bara avfärda det hela. Hur de väljer att ompröva sin politik återstår att se. Allra troligast kommer det att ske i samband med att budgeten för 2014 ska presenteras.

Från Alliansen har vi varit tydliga redan innan valdagen att oavsett valresultat och valdeltagande så kommer vi inte förändra vår syn på trygg, rättvis och jämlik sjukvård i hela länet.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Fanny Eriksson

    Det kanske bara behövs ett förtydligande, men det du menar är ju att majoriteten i Landstinget nu behöver ändra sin syn och politik i denna fråga efter valresultatet, men samtidigt skriver du själv att ni aldrig skulle ändra er syn och politik utifrån ett valresultat?

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Hej Fanny!

      Du måste ju tycka att det är rimligt att S väljer att ompröva sin politik då beskedet från länets medborgare är så tydligt. Från Alliansen var vi tydliga att folkomröstningen som sådan förändrar inte vår syn på trygg och jämlik sjukvård i hela länet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.