Gör omtag i nedskärningar inom vården

Igår MBL-förhandlades Socialdemokraternas och Miljöpartiets förslag till nedskärningarna i sjukvården med läkarförbundet i Västerbotten. Att döma av nyhetsrapporteringen var det ett rätt stormigt möte. Precis som Moderaterna  tillsammans med Alliansen påtalat saknas relevanta konsekvensanalyser av förslagen. Störst är bristen av analys och konsekvens när det gäller vårdplatsneddragningarna inom vården för äldre och för de psykiskt sjuka men även borttagandet och minskningen av akutplatserna på sjukstugorna. 

Precis som Läkarförbundet vädjar om krävs mer och större folklig opinion emot dessa förslag för att lyckas stoppa dem. För innan det går att gå vidare krävs relevanta konsekvensanalyser! Jag vill verkligen uppmana alla som blir upprörda av förslagen att höra av sig till den politiskt ansvariga, socialdemokraternas landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson och vädja om att göra omtag. 

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>