Tågpendel och regionfrågan

Idag sammanträder landstingsfullmäktige i Umeå för att behandla aktuella frågor. De stora frågorna som står på dagordningen är främst Umeå-Vännäs tågpendeln som nu majoriteten gått på Allianens linje om att tidigarelägga starten till redan 2012. Nästa större fråga är att landstinget ska begära utträde från Norrstyrelsen. Norrstyrelsen har jobbat med en regionlösning med Västerbotten, Norrbotten och halva Västernorrland. I och med att alla länets partier gemensamt kom överens om att länets hållning i regionfrågan ska vara: Om det ska bildas en region ska det vara alla fyra norrlandslänen. En lösning som om det ska bildas regioner skulle bidra till att hålla ihop sjukvården på bästa sätt.
 
I övrigt har vi 13 motioner som ska behandlas där vi moderater har lyft frågor om tomma ambulansstationer i länet, Spirometriundersökning på hälsocentralerna samt arbetet med det växande problemet med multiresistenta bakterier.
 
Du kan följa fullmäktige antingen via lokalradion eller webbradion på vll.se

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.