En stark primärvård skapar bättre förutsättningar för en bättre sammanhållen sjukvård

Diskussionen fortsätter kring de av Socialdemokraterna och Miljöpartiet beslutade neddragningarna och besparingarna inom sjukvården i länet. Behovet av att effektivisera och göra kostnadsreduceringar är helt korrekt. Sjukvården behöver se om sina omkostnader. Vägen för att nå dit ser dock annorlunda ut.
 
Ett exempel på hur vägen skiljer sig åt är att från Moderaterna och Alliansen tycker vi att det avgörande att bygga en stark och väl fungerade primärvård som kan sköta den första linjens sjukvård. Därför gör vi betydande satsningar på primärvården i våra budgetförslag. Genom att göra satsningar där skapas bättre förutsättningar att bättre ta ett mer långsiktigt ansvar för patienterna. Då behövs inte onödiga provtagningar och undersökningar eller remisser till sjukhusen. När primärvården har rätt förutsättningar går även att flytta över besök och åtgärder från sjukhusen som bättre skulle kunna åtgärdas närmare patienten. Med en sådan ingång blir det därför naturligt att behålla akutvårdsplatser i inlandet.
 
Av alla patientmöten sker 75 procent i primärvården. Därför är det viktigt att det ges förutsättningar att det görs rätt bedömning i primärvården. Dessa bedömningar kan vara helt avgörande för hur den fortsatta vården skall lyckas. Genom att bygga en stark primärvård skapas förutsättningar för en väl fungerande primärvård som skapar positiva effekter på hela sjukvårdssystemet.
 
 
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.