Sossarna uppfinner ambulans på nytt

 

 
Bild på bilmodellen för akutbilen. 
 
 
 
I går beslutade landstingsstyrelsen att upprätta ett formellt avtal med Åsele kommun om samarbete med akutbilen. Trots att S-ledningen tvingats backa gång efter gång och infört nya olika akutbilar som mer och mer liknar en ambulans vill man ändå fortsätta med modellen. Den förändring som sker mot tidigare är att nu kan akutbilen även få lämna kommungränsen vilket kändes inte en dag för tidigt. Tyvärr verkar detta ske utifrån en tråkig incident där en person fick vänta flera timmar på ambulans i grannkommunen som blev medialt uppmärksammat kring jul.
 
Beslutet blev inte mer förståligt då det rapporteras till socialnämnden i Åsele att akutbilslösningen har blivit dyrare än att haft kvar en ambulans. Jag kan inte se någon logik alls i lösningen med akutbil då den inte är lika patientsäker som en ambulans och hittills blivit dyrare. Det känns mest som om sosseledningen vill experimentera med inlandssjukvården och uppfinna ambulanskonceptet på nytt. Det bästa hade varit att återinföra en ambulans då hade man inte behövt uppfinna ambulanser på nytt. 
 
 
Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Jerry Sellin

    Vad jag förstår när jag läser förslaget till avtal, så står det klart och tydligt att ”Akutbilen” som REGEL SKA hålla sig inom Åsele kommuns gränser, och inte att det står att bilen får eller ska lämna kommunen. Väldigt luddigt kan jag tycka. Och när jag läser vidare i regelverket angående Dirigering av ambulans/akutbil, så är akutbilen ett ”Kompliment” och att det alltid även ska larmas ut en ambulans när komplimentet rycker ut. Vilket i sig då även fortsättningsvis betyder att Doroteaborna fortfarande blir helt utan akutsjukvård när deras ambulans ska rycka ut och serva akutbilen 5-600 gånger per år (Åseles tidigare ambulans hade den utryckningsfrekvensen på 1 år). Jag blir så fruktansvärt arg och besviken på landstingsmajoriteten och givetvis på (S) i våra kommuner, som inte på något vis lyssnar på folkviljan. Tack Nicklas Sandström för att du och dina allierade försöker rätta till våra översittares misstag.

  2. Nisse

    Jag frågar mig hur oppositionen kan godkänna att s föreslår att bevilja borgen för järnvägstrafik, samtidigt som man är skeptisk till folkomröstning gällande vård i hela länet, inbegripet ambulans i Robertsfors? Sådana här borgensutfästelser med våra skattemedel är väl heller inte legala, när de prövas av domstol?

  3. Skattebetalare som lackar ur på S o mp

    Så klockrent det du skriver. att det skall vara så svårt att erkänna misstag och prestige skall vara så invecklat. Vad blir ´nästa uppgradering? Blåljus? Ommålning i ambulansfärger istället för likbil.
    Nej sätt tillbaka ambulansen

  4. Emma

    Det mest komiska är ju ändå att en akutbil är en ambulans utan bår, så den sk. akutbilen är snarare ett akutskämt..

  5. Nicklas Sandström

    Svar till Nisse (2013-02-06 10:19)
    Hej Nisse!

    Det förslag som fanns igår på landstingsstyrelsen om förändrad borgen är en teknisk förändring av garantier gentemot berörd då regionen håller inne med betalningen för tågen i och med de tekniska problem som finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.