Viktigaste Ja och Nej argumenten inför morgondagens folkomröstning

I morgon är det folkomröstningen om sjukvården i länet. Genom att rösta Ja gör du en solidarisk handling för att hela länet skall ha rättvis, trygg och jämlik sjukvård. Detta innebär att du tycker att Dorotea ska få sina akutvårdplatser tillbaka och Åsele sin ambulans.

Ett ja med ett högt valdeltagande innebär att signalen blir tydlig från länets medborgare om att det behövs ett brett åtgärdsprogram för att garanterar en trygg akutvård, bättre fungerande primärvård och tre välfungerande akutsjukhus i länet.

Kostnaderna för Akutvårdsplatser och ambulans handlar om cirka 3 miljoner vilket motsvarar endast 0,0003 procent av sjukvårdens totala omkostnader. För ett brett åtgärdsprogram föreslår Moderaterna och Alliansen kostnadsreduceringar på sådant som inte är direkt sjukvård till exempel administration, centrala anslag, projekt och Region Västerbotten. Trygg akutsjukvård är viktigare.

Att rösta Nej betyder att den inslagna politiska färdvägen Från Socialdemokraterna och Miljöpartiet med nedmonteringen av akutsjukvården i länet får fortsätta.

Trots att de fyra akutvårdsplatser som funnits på sjukstugan i Dorotea har fungerat väl och gett trygghet till befolkningen så kommer de såldes inte att återinföras. De två ersättningsplatserna har inte samma vårdnivå vilket innebär att patienter som förr kunde vårdas på plats måste skickas iväg till en högre kostnad till något av sjukhusen. Åsele får inte tillbaka någon ambulans utan får behålla en akutbil utan möjlighet att köra med blåljus vid akuta situationer.

 

 

 

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Åsiktsmaskinen

    Jag är av princip emot folkomröstningar.

    De riskerar, som i detta fallet, enbart komma att handla om politisk prestige. Fokus på sakfrågan är sekundär.

    Enligt VKs stora granskning är inget parti inom Landstinget överens om vad utslaget av omröstningen kommer betyda.

    Alltså använder Alliansen folkomröstningen bara för att trycka till sossarna, och sossarna använder den bara för att försöka vidhålla sin makt.

    Båda två är precis lika illa.

    Samtliga partier i Landstingsfullmäktige har sandlådat bort 10 miljoner kronor av våra skattepengar för att hålla en omröstning där inget parti kan säga vad utslaget kommer betyda.

    Där har du ett ansvar, om än delat med andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.