Fel att rikta sin ilska mot vårdpersonal

Media rapporterar idag om att vårdpersonal vid akutbilen i Åsele känner sig trakasserad och mer eller mindre ifrågasatta då det utför sitt jobb. Vill verkligen vara tydlig med att det är helt fel att rikta sin frustration över situationen med akutvården i inlandet mot sjukvårdspersonal. Det känns beklämmande att situationen är sådan. Om frustration och ilska ska riktas någonstans så är det mot de två partier (S och MP) som tagit besluten. Vårdpersonalen vid akutbilen i Åsele kan verkligen inte rå för och ta ansvar för de politiskt tagna besluten. Jag hoppas verkligen att det blir bättre för vårdpersonalen men även att Åsele snart får tillbaka sin ambulans!

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Ingrid Oscarsson

    Detta varvad Robert Ylipää sa. Är det säkert att det är så? Jag är inte säker alls. I Dorotea har vi frågat personalen, och de har försäkrat oss att de inte alls känner något hot eller ogillande från någon. Kan det vara så i Åsele att personalen i akutbilen känner folks ogillande mot företeelsen och tar åt sig personligen?
    Det kanske också är så att de som ställt till detta väljer att göra stor sak av litet eftersom det tar bort focus från det STORA problemet…
    Ambulansen i Åsele finns inte längre och akutvårdsplatserna i Dorotea finns inte heller längre.

    Vi riktar varje dag ordentligt med kritik mot S och Mp som trots en konsekvensbeskrivning, med allt det vi talar om som följd, tog beslutet som sänker Inlandets akutsjukvård.
    Läs om konsekvensbeskrivningen på min VK-blogg Nicklas och alla ni andra. ingridibellvik

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Ingrid Oscarsson (2012-03-09 22:32)
    Hej Ingrid!

    Jag vet ju inte hur det förhåller sig då jag inte har pratat med någon av de inblandade personligen utan förlitar mig på uppgifterna som media rapporterar om. Är mest förhållningssättet som jag vill belysa att det är politiken som är ansvariga för besluten om det är de som ska ställas ansvariga för dem och det är vi ju överens om.

    Ah, ska kolla på dem.

    Fortsatt trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.