Inlandssjukvårdens nedrustning

 Inlandssjukvårdens nedrustning
 
Protesterna mot att Socialdemokraterna och Miljöpartiet presenterade och genomförde neddragningar av akutvårdplatser och indragningar av ambulanser i inlandet har inte tystnat.
Socialdemokraterna har på alla sätt försökt blidka de berörda kommunerna med lite olika ”halvdåliga lösningar”. Lösningar som till exempel ambulansen i Åsele som nu blivit en akutliknande ambulans men som bara får rycka ut på vissa larm och inom kommunens gränser. Ambulansfrågan i Åsele har blivit en följetong som man pratar om i hela Sverige.
 
Ur ett medborgarpersperktiv skulle det vara intressant att få veta alla kostnader och timmar som nu är nedlagda på att hitta olika lösningar vad gäller alternativ till akutplatser och ambulans. Men som ändå i praktiken innebär en klar försämring för inlandsborna utan att det har sparat några pengar.
 
En nära, trygg och patientsäker samt tillgänglig sjukvård är viktig inte bara för alla inlandsbor, den är lika viktig för alla som tillfälligt vistas eller passerar dessa orter på genomresa och för att skapa tillväxt och nya företag.
 
I hälso-och sjukvårdslagens 2 § slås det fast att ”Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen” Det förpliktar och skall tas på största allvar. Alliansen hoppas därför att majoriteten snarast förstår att de är inne på fel spår och ändrar sig snarast. Allianspartierna i landstinget har hela tiden motsatt oss den föreslagna nedrustningen av akutsjukvården i inlandet. Alla länsbor har  rätt till en trygg och nära vård. Gör om, gör rätt!
 
 
 
Nicklas Sandström (M)
Oppositionslandstingsråd
 
Marianne Normark (FP)
Gruppledare
 
Olle Edblom (C)
Gruppledare
 
Birgitta Nordvall (KD)
Gruppledare
 

Insändaren var publicerat i dagens VK

Etiketter: , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.