Socialstyrelsen kritiska mot (S)-beslut om ambulans i Åsele och vårdplatserna i Dorotea

 

Socialstyrelsen kommer nu med skarp kritik mot landstinget i Västerbotten där de menar att brister i analysen kring riskerna kring avvecklingen av förändringen av ambulansorganisationen i länet men även avvecklingen av akutvårdsplatserna vid sjukstugan i Dorotea och Sorsele. Framförallt är det kritik mot borttagandet av ambulansen i Åsele som kritiken handlar om där de anser att det blivit en bristande patientsäkerhet.
 
Det kommer inte som någon överraskning för Moderaterna och Alliansen då vi var djup kritisk mot de underlag som fanns inför detta beslut. Vi från oppositionen valde att prioritera sparbehovet annorlunda och kunde därmed frigör de resurser som behövdes för att rädda kvar bland annat ambulansen i Åsele och vårdplatserna i Dorotea. I morgon kommer Alliansen i en enkel fråga till Peter Olofsson (S) fråga honom om vad han drar för slutsats av socialstyrelsens kritik och om han därmed även kommer att backa från beslutet om att dra in ambulansen i Åsele och vårdplatserna i Dorotea.

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.