Tuff debatt om akutvården i Dorotea är att vänta

 

 
I dag på förmiddagen kommer Moderaterna och Alliansens interpellation upp till debatt där vi ställer frågan till Peter Olofsson (S) om Dorotea kommer få sin akutvård tillbaka. Att döma av det svar vi fått verkar de inte alls ser några problem med att Dorotea inte längre har någon akutvård kvar och inte heller finns någon självkritik kring processen. Trots all kritik och de stora protesterna verkar det inte finnas någon vilja att backa från beslutet. I gårdagens blogg skrev jag om den kritik som Socialstyrelsens riktat mot sossarnas beslut om förändringen av ambulansorganisationen i länet och i synnerhet i Åsele samt vårdplatsneddragningarna i Dorotea och Sorsele. Om inte tidigare protester fått sossarna att backa så kanske Socialstyrelsens kritik kommer att få dem att göra det. Det återstår alltså att se vad som händer, min förhoppning tillsammans med Alliansen är att sossarna väljer att backa.

 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.