Det behövs nytt ledarskap för sjukvården i länet

Just nu pågår stora förändringar i länets sjukvård. Projekt balans som Socialdemokraterna med Peter Olofsson i spetsen lanserat innebär att 140 miljoner ska sparas. Ett sparpaket som inneburit att länets sjukhus fått dra in vårdplatser på bland annat geriatrik, ortoped, psykiatri och barnsjukvård. Åsele har blivit av med sin ambulans och Dorotea med fler kommuner har akutvårdsplatserna vid sjukstugan. De försämringar som sker i sjukvården i länet har varit dåligt genomtänkta, dåligt genomförda och saknat såväl analys som konsekvensbeskrivningar. Det hade gått att välja en annan väg med ett annat ledarskap.

De förändringar som nu sker beror främst på två orsaker. Den första är de 30 år långa socialdemokratiska maktinnehavet i landstinget som inte lyckats åstadkomma en långsiktighet i ekonomin. Den andra orsaken är att vården ständigt utvecklas med nya mediciner och behandlingsmetoder som kostar mer.

Att som nu Socialdemokraterna försöker göra att skylla sina besparingar och tillkortakommanden på Alliansregering är inte att ta ansvar. Ingen annan regering har tillfört så mycket resurser. Ansvaret för sjukvården är och kommer att vara en fråga för de partier som styr landstinget i Västerbotten. Idag är det Socialdemokraterna och Miljöpartiet som har det fulla ansvaret.

Det behövs ett nytt ledarskap och en ny politik färdriktning för framtidens hälso- och sjukvård i länet som väljer att ta ansvar för ekonomi och vårdens framtida utveckling. Moderaterna tillsammans med Alliansen söker det mandatet att vid nästa val ta över styret sjukvården i länet.
 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.