100 dagar av ockupation

 
I dag går ockupationen av sjukstugan i Dorotea in på 100 dagen. Det är något som behövs uppmärksammas. Kan inte annat än beundra den kampvilja som finns i orten men även runtom i hela landet i stödet för att kunna ha en rimlig vård nära befolkningen. Från Moderaterna och Alliansen har vi stöttat och lyssnat på deras krav. Det är ett felbeslut att dra in vårdplatserna på sjukstugan. Ett beslut som inte bli bättre av att ambulansen i Åsele försvinner och Dorotea-ambulansen även ska understödja Åsele.
 
Av de signaler jag fått så är kampen långt ifrån slut och i sämsta fall avgörs den på valdagen 2014 då medborgarna i länet ger sin dom i synen på vilket politiskt block som ska axla sjukvården i länet.

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Ingrid Oscarsson

    Det är ett stort ansvar S och Mp i Landstinget axlar när de undanhåller oss i inlandet den akutsjukvård vi behöver. Det är inte vårt fel, som protesterar. Det är inte vårt fel, som vägrar att godta en sämre vård än andra västerbottningar. Det är inte vårt fel. Det är S och Mp som är ansvariga. Det är deras skyldighet att se till att Inlandet får det de har rätt till. Det är helt deras ansvar!

    Vi vill leva här. Vi vill våga bo här. Vi vill se våra barn och barnbarn föra bygden framåt och se glesbygden leva och växa. Det tycker inte S och Mp i Landstinget om.

    Vi ger oss aldrig!

    Hjälp oss UMEBOR!
    Hälsningar Ingrid Oscarsson, Bellvik, 2,5 mil från Dorotea, 7,5 mil från Åsele och Vilhelmina, 17,5 mil till Lycksele och 22 mil till Umeå.

  2. Monkey

    Men Nicklas, hur vill du lösa situationen. Ska hela sparpaketet rivas upp? Hur vill du som moderat få fram mer resurser till sjukvården? Är du beredd att ompröva de stora skattesänkningar som ni genomfört. 100 miljarder per år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.