Sossarna kan fortfarande backa inför hotet om folkomröstning

Idag lämnade Doroteauppropet över 15 124 namnunderskrifter för en rättvis inlandssjukvård där vårdplatserna i Dorotea återställs och Åsele får en egen ambulans. Nu saknas bara runt 6000 namn för att Doroteauppropet ska få ihop tillräckligt många namn för att åstadkomma att frågan om en folkomröstning väcks i landstingsfullmäktige. Väl i fullmäktige har Moderaterna och Allianspartierna utlovat att stödja kravet på att en folkomröstning genomförs.
 
Nu hoppas jag att frågan inte behöver komma så långt. Det finns inget självändamål i en folkomröstning utan det viktigaste är att Sossarna backar i sakfrågan om vårdplatserna vid sjukstugan i Dorotea och ambulansen i Åsele. Än finns det möjlighet för Sossarna att backa men inga sådana tendenser har kommit än så länge.

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Gossen Roda

    Nu är du nästan patetisk Nicklas, hotet om en folkomröstning är snarare ett löfte för då måste ni alla formulera vad en rättvis sjukvård är så att folk kan ta ställning för och emot och veta vilka konsekvenserna är. Det är INTE så enkelt att det handlar om några sängar i Dorotea eller en ”riktig” ambulans i Åsele!

  2. CA Otterhall

    Hej. Finns det någon garanti att Alliansen kommer att återställa den nedskärning som S + Mp lyckats åstadkomma i glesbygden vad gäller akutvård och ambulanser?

  3. Nicklas Sandström

    Svar till CA Otterhall (2012-09-13 17:18)
    Hej CA!

    Från Alliansen hade vi med i vårt senaste förslag till alternativ budget innan sommaren en återställning av ambulans i Åsele och vårdplatserna i Dorotea.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.